Med løs snipp på Strand Hotel Fevik

Norske solister med internasjonalt virke samles til kammermusikalsk i den legendariske flotte "ballsalen" på Strand Hotel Fevik. Briljante klassiske verk, kombineres med varierte musikalske uttrykk i ulike genre. Øystein Sonstad bidrar med sine overraskende og elegant swingende cross over arrangementer.

Norske solister med internasjonalt virke samles til kammermusikalsk i den legendariske flotte "ballsalen" på Strand Hotel Fevik. Briljante klassiske verk, kombineres med varierte musikalske uttrykk i ulike genre. Øystein Sonstad bidrar med sine overraskende og elegant swingende cross over arrangementer.

Utøvere:
Birgitte Christensen, sopran
Per Kristian Skalstad, fiolin
Øystein Sonstad, cello, arrangør
Ingrid Røynesdal, piano
Andreas Sønning, fløyte

Kammerkonsertene tilknyttet Nordiske sommernetter har fått betegnelsen "Med løs snipp". Det henspeiler på en ledig stil hvor vi kobler de seriøse verk med lettere musikalske uttrykk, gjerne i utradisjonelle konsertlokaler. Vi har på denne måten introdusert klassisk musikk til nye målgrupper og latt de seriøse musikerne få utfolde lystigere sider som eller fremføres i mer lukkede fora. Også i år innfris denne forventningen med spesialarrangementer fra "Cross over" repertoar og humor.

Birgitte Christensen, Sang
Internasjonal stjernesopran, flere år ved Operaen i Insbruck under Birgitte Fassbender, en rekke solistoppdrag ved Den Norske opera, nå opptatt frilanser med mange reisedøgn rundt i verden. Siste solistoppdrag i Norge var Donna Anna i suksessforestillingen Don Giovanni, og Violetta i La Traviata.

Per Kristian Skalstad, fiolin, er født i 1972 i Drammen. Hans fiolinlærere har vært Stig Nilsson, Bjarne Fiskum, Arve Tellefsen og Lars Anders Tomter. Han virker i Den Norske Opera som konsertmester 2, og er medlem av Det Norske Kammerorkester og Oslo Strykekvartett. Han har vært solist med ledende norske symfoniorkestre og med Det Norske Kammerorkester, og er sentral i den årlige Risør Kammermusikkfest som konsertmester og kammermusiker. Per Kristian har også studert orkesterdireksjon ved Norges musikkhøgskole og er i farta med spennende oppgaver som orkesterdirigent.

Øystein Sonstad, cello, er født i 1970 i Stjørdal. Han studerte ved Norges musikkhøgskole under professor Aage Kvalbein, og mottok Leonard Rose Award for beste Post Graduate eksamen i Manchester. Sonstad har vært solist med de ledende symfoniorkestre i Norge og har vunnet Prinsesse Astrids Musikkpris og 1. pris i VGs solistkonkurranse. Sonstad er medlem av Oslo Strykekvartett og Det Norske kammerorkester, samt solocellist i Kringkastingsorkesteret. Han har også hatt suksess som en kreativ arrangør innen ulike musikalske genre.

Ingrid Røynesdal, klaver, er diplomkandidat fra Norges musikkhøgskole, med J. H. Bratlie, H. Gimse, J. Hlinka og E. H. Smebye ved Norges musikkhøgskole og Barratt Dues musikkinstitutt. Allerede fra hun var tenåring har hun vært solist de profesjonelle orkestrene og er i dag etablert som konsertpianist i samarbeid med en rekke kjente musiker . og dirigentnavn som Arve Tellefsen, Elise Båtnes, Øystein Birkeland, Sebastian Dørfler, Ingeborg Kosmo, Karsten Andersen, Paavo Jarvi, Adrian Laeper, Ole Kr. Ruud Kjell Seim Carlos Spierer , m fl.Hun har spilt på de viktigste festivalene i Norge, turnert bl. a. i Tyskland, i Sørøst Asia med cellisten Øystein Sonstad, vunnet 1. pris i Ungdomssymfonikerne, Ungdommens pianomesterskap, ( og: hun har 14 junior- Norgesmesterskap i Tennis og har vært ekspertkommentator for TV kanalen Eurosport..) Familien kommer fra Agder (Finsland), faren var kjent bratsjist med opphold i en rekke utenlandske symfoniorkestre.

Andreas Sønning har som fløytesolist og kammermusiker hatt konserter Norge rundt med bl.a. Rikskonsertene, i Skandinavia, U. S. A., Tyskland, Ungarn, Slovakia, Hellas og Japan, dessuten oppdrag for radio og TV. Som produsent har han bygget opp kulturprogram for norske myndigheter og næringsliv nasjonalt og internasjonalt siden 1993. Sønning er fra 1987 fast tilknyttet Norges musikkhøgskole i feltet Musikkformidling og gjesteforeleser ved Universitetet i Oslo. Fra 2000 er han kunstnerisk ansvarlig for Nordiske sommernetter

 

Tilbake
Ingen foreløpige arrangementer...
25.04.18 Laugsmedlemmer

Laugsmedlemmer er våre viktigste samarbeidspartnere

Les mer